Alexandra Benediktsson lämnade nyligen Höllvikens GIF för LB07. Foto: Markus Celander

Alexandra Benediktsson lämnade nyligen Höllvikens GIF för LB07. Foto: Markus Celander

Från Höllviken till tuffare tag i LB07

Alexandra Benediktsson: ”Jag ville till LB07 för utmaningens skull”

Av
Markus Celander

Markus Celander

FOTBOLL. En utmaning.
Så sammanfattar försvarsspelaren Alexandra Benediktsson varför hon valde att lämna den invanda tillvaron i Höllvikens GIF för hårdsatsande seriesuveränen LB07.

De fyra senaste säsongerna har hon spelat i Höllvikens F94, som nu utgör stommen i klubbens A-lag. Alexandra Benediktsson beskriver det som en bra och utvecklande tid.

– Vi var ett av de bästa F94-lagen i hela landet. SM-silver två år i rad, samt SM-tvåa i futsal. Det har varit roliga år.


Högre tempo
Medan unga Höllviken går helt okej i division 2, rullar LB07 på för fullt och toppar samma serie med tiotalet poäng ner till närmaste lag.

Alexandra Benediktsson berättar att hon varit intresserad av LB07 i ett års tid. Och när klubben valde att utöka sin backbesättning inför höstspurten, föll valet på Alexandra.

– Jag ville till LB07 för utmaningens skull. Det är ett lag som har förutsättningarna att verkligen ta sig vidare uppåt.

Med sina 17 år är Alexandra nästyngst i laget. Hon har bara hunnit med ett par veckor i klubben, men märkte direkt av tuffare tag på träningarna.
– Jag upplever det som att här är ett högre tempo, att spelarna satsar hårdare.


Spel i USA är drömmen
Och en hårdare satsning är precis vad Alexandra Benediktsson är ute efter. Hon går på John Bauers fotbollsgymnasium i Malmö, hon spelar fotboll de flesta av veckans dagar, hon har representerat F17-landslaget, och hon fotbollsdrömmer om ...

Ja, vad är fotbollsdrömmen?

– Äh.

Jo, men vi måste väl alla få drömma?

– Okej. Drömmen är att spela i USA, och i A-landslaget.

Men först gäller LB07, och vill det sig väl kan det bli division 1-spel med dessa nästa år. Om laget klarar kvalet uppåt, vill säga. I damfotbollen räcker det nämligen inte att vinna division 2 för att gå upp i ettan. Märkligt egentligen, menar Alexandra Benediktsson.

– Har man vunnit en serie borde man ju få gå upp utan kval.


PERSONLIGT

Namn: Alexandra Benediktsson Ålder: 17 Bor: Malmö Gör: Studerar på John Bauers fotbollsgymnasium Klubbar: Malmö FF, Höllvikens GIF, LB07 Spelartyp: "Jag är lugn i det jag gör. Och så är jag bra på huvudet. Men det känns sådär att beskriva sig själv på det sättet - jag säger så här i stället: jag vill utvecklas inom alla områden som rör fotbollen."

Publicerad 10 September 2011 03:00