Tabelljumbo - men Västra Ingelstad är inte uträknade

Tränare Ulf Pålsson tror på första segern i bottenmötet mot Anderslövs BoIK

Av
Markus Celander

FOTBOLL. Nykomlingen i division 5, Västra Ingelstad IS, är tabelljumbo.
- Oerfarenhet, oflyt, dåligt självförtroende och skador, analyserar assisterande tränaren Ulf Pålsson.
På söndag väntar bottenmöte mot nästjumbon Anderslövs BoIK.

Efter nio omgångar har Västra Ingelstad endast en poäng. Enda ljuset i mörkret, som Ulf Pålsson ser det, är att laget aldrig varit utspelat.
- Vi har fått ordentligt på nöten en gång, 6-1 mot BK Näset, de är riktigt duktiga. Men annars har det varit mycket stolpe ut för vår del. Vi är definitivt med i matcherna och har inte blivit utklassade med fem, sex eller åtta mål, utan, förutom mot Näset då, förlorat med 1-2 eller 1-3.

Upprepade förluster har dock en tendens att sätta sig i huvudet på spelare, särskilt om de inte har så stor erfarenhet. Självförtroende blir ju knappast bättre, menar Pålsson.
- Lagen högre upp i tabellen har fler rutinerade spelare som varit med på högre nivå. Vi har inte riktigt det, och när vi dessutom inte får kontinuitet i förstaelvan på grund av skador eller annan frånvaro så blir det tufft för oss.

Spelartruppen har snackat igenom läget och stämningen är bra - det finns kvalité i gruppen, och där är inga hängande huvuden, enligt Ulf Pålsson.
- Det är mycket kvar att spela om. Vi ger inte upp, man kan inte lägga sig ner och dö, utan nu gäller det att bita ihop och köra på.

Ni tar emot Anderslöv på söndag. Känslan?
- Spännande. Vi ska ge järnet. Jag kan inte tro något annat än att vi ska vinna.

Fotnot. Västra Ingelstad IS – Anderslövs BoIK spelas på söndag den 12 juni på Västra Ingelstads IP. Avspark klockan 14.

Publicerad 07 June 2011 14:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Kommunen har inte ändrat hållning

VELLINGE. Riksdagen beslutade om ett tillfälligt kommunbidrag på 390 miljoner kronor för år 2017 samt 195 miljoner kronor för år 2018 i syfte att möjliggöra för kommuner att låta ensamkommande, asylsökande ungdomar som fyller 18 år bo kvar i kommunen.

Sent i december hade kommunstyrelsen ett extrainsatt sammanträde för att besluta vad kommunen ska göra med detta tillfälliga kommunbidraget som för Vellinge kommuns del handlar om totalt 910 669 kronor. Kommunstyrelsen beslutade då att bidraget ska användas till kommunens övergripande integrations- och etableringsarbete och inte till den aktuella gruppen.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Nya Listan röstade emot det föreslagna beslutet och hade ett gemensamt yrkande, att bidraget skulle göras tillgängligt för ideella föreningar som arbetar med stöd för ensamkommande asylsökande över 18 år.

Efter votering blev rösterna 8-5 eftersom Moderaterna och Sverigedemokraterna röstade för det beslutade förslaget.

– Vi vill lägga resurserna på det som är vårt åtagande och inte på det som är en annan myndighets jobb. Men om lagstiftningen ändrar sig, så följer vi naturligtvis den, säger Anna Mannfalk, (M), ordförande i omsorgsnämnden.