Västra Ingelstad värmer upp med DM

Sedan är det bara serien som gäller för nykomlingen

Av
Markus Celander

Markus Celander

FOTBOLL. Efter några kyliga träningsmånader hostar nu säsongen i gång så smått för Västra Ingelstad IS med DM-match mot Klagstorps IF.
– Med normal standard vinner vi, säger VIIS-tränaren Thorsten Bohlen.

Men nu är ju DM i och för sig inte sååå viktigt för Västra Ingelstad, menar Bohlen. Det är ju så klart i första hand serien som gäller: VIIS tog klivet upp i femman i fjol, och nu gäller det att etablera sig där.

Vad som talar för en lyckad säsong i femman är att laget har kunnat behållas intakt.
– Eller nästan intakt, tillägger Thorsten Bohlen.
– Pelle Svensson har fallit för ålderstrecket och lagt skorna på hyllan. Men i stället har vi fått John Lück från Vellinge IF. Han kommer vi antagligen använda som defensiv innermittfältare.

Stämningen i klubben är på topp efter serieavancemanget i höstas. Alla spelarna är taggade, förklarar Bohlen.
– Fast okej, de äldre spelarna är kanske lite mer återhållsamma, men så är det ju ofta.

I år har laget varit igång sedan den 10 januari. Tre pass i veckan – två utomhus och ett inomhus. Tränat mycket styrka. Och numera har Thorsten hjälp av assisterande tränaren Ulf Pålsson.

De har jobbat ihop tidigare, bland annat i Anderslövs BoIK. Och det är för övrigt på Anderslövs IP som VIIS möter division 6-laget Klagstorps IF.

– Vi prioriterar ju inte DM på samma sätt som serien. Men man vill så klart vinna alla matcher. Klagstorp har mer att vinna, vi mer att förlora. Men spelar vi med normal standard så vinner vi, säger Thorsten Bohlen.

Fotnot. Klagstorps IF - Västra Ingelstad IS spelas på Anderslövs IP söndagen den 6 mars och börjar klockan 11.
De andra lagen i gruppen är Skabersjö IF och Skegrie BK.


Division 5 Södra

Västra Ingelstad IS spelar seriepremiär hemma mot Skanör/Falsterbo IF den 17 april klockan 14.

Publicerad 23 February 2011 17:03

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Kommunen har inte ändrat hållning

VELLINGE. Riksdagen beslutade om ett tillfälligt kommunbidrag på 390 miljoner kronor för år 2017 samt 195 miljoner kronor för år 2018 i syfte att möjliggöra för kommuner att låta ensamkommande, asylsökande ungdomar som fyller 18 år bo kvar i kommunen.

Sent i december hade kommunstyrelsen ett extrainsatt sammanträde för att besluta vad kommunen ska göra med detta tillfälliga kommunbidraget som för Vellinge kommuns del handlar om totalt 910 669 kronor. Kommunstyrelsen beslutade då att bidraget ska användas till kommunens övergripande integrations- och etableringsarbete och inte till den aktuella gruppen.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Nya Listan röstade emot det föreslagna beslutet och hade ett gemensamt yrkande, att bidraget skulle göras tillgängligt för ideella föreningar som arbetar med stöd för ensamkommande asylsökande över 18 år.

Efter votering blev rösterna 8-5 eftersom Moderaterna och Sverigedemokraterna röstade för det beslutade förslaget.

– Vi vill lägga resurserna på det som är vårt åtagande och inte på det som är en annan myndighets jobb. Men om lagstiftningen ändrar sig, så följer vi naturligtvis den, säger Anna Mannfalk, (M), ordförande i omsorgsnämnden.