120 golfade för barnen i Kenya

Pengarna räcker för att driva barnhem i en månad

GOLF. Välgörenhetstävlingen på Flommens golfklubb samlade in drygt 35 000 kronor. Det är lika mycket som barnhemmet Phyllis Memorial Children's Home kostar att driva per månad. Arrangören Olof Drotz, 21 år, är glad över att kunna bidra.
– Hade vi samlat in hälften av summan hade jag varit nöjd. Det här känns verkligen skitkul.
Olof Drotz är aktiv i stödföreningen "Kampi ya Motos barn" och pengarna som samlades in är insatta på föreningens 90-konto. De går oavkortat till barnhemmet där cirka 100 barn bor.
– Bidraget bekostar bland annat boende och mat för barnen, löner till dem som arbetar där och utbyggnaden av deras bibliotek och en sjukstuga.
Långväga besökare
120 deltagare på en klubbtävling är ingen vanlig syn på Flommens golfklubb. De flesta var medlemmar i klubben men även spelare från angränsande klubbar ställde upp.
– Vi hade många gästspelare och paret som vann tävlingen i B-klassen hade kommit hit från Nairobi där de arbetar. Det visade sig att de är medlemmar i klubben sedan tidigare så det var jättekul att få träffa dem.
Siktar på 2011
Golf är bevisligen ett bra forum för välgörenhet och Olof Drotz hoppas kunna arrangera tävlingen även nästa år.
– Det var många bollar i luften så klart men allting flöt på till slut. Jakten på sponsorer kommer nog att underlätta till nästa år eftersom jag nu har ett kvitto på hur bra det gick.

Personligt

Olof Drotz är 21 år gammal och har spelat golf sedan han var tre månader och fick stå på pappas skor och slå. Han bor hos sina föräldrar i Falsterbo och 2009 reste han till Kenya där han arbetade som volontär på barnhemmet Phyllis Memorial Children's Home. I dag arbetar han som planskötare på Flommens golfklubb och kan i framtiden tänka sig att resa tillbaka till Kenya och besöka barnhemmet.

Publicerad 18 August 2010 03:00