Trivsel på jobbet

Friskvård och inflytande viktigast

Av
Åsa-Marie Nilsson

GYMKORT. Friskvård är viktigast för hur man trivs på jobbet, visar en undersökning av Sifo. Medan inflytande kommer högst upp på TCOs lista över vad som mest bidrar till trivseln på arbetsplatsen.
Högst upp på listan av trivselfaktorer på arbetet i Sifos undersökning kom friskvård, så som gymkort eller massage. Drygt tusen anställda fick i undersökningen rangordna vilka kontorstjänster som är viktigast för att de ska känna sig harmoniska och effektiva på arbetet.

Friskvård och lokaler
Hela 65 procent tyckte att friskvård var viktigt. Fina och rena lokaler, fungerade kontorsmaskiner och bra stöd från reception och vaktmästare var annat som var viktigt. Både kaffe och fri frukt däremot hamnade långt ned på listan.

Friheten viktig
Även tjänstemannaorganisationen TCO har tittat på vad som bidrar till trivsel på jobbet. I deras undersökning framkom att det att det uppstått en flytande gräns mellan arbete och fritid. Att känna ett man har ett inflytande på arbetsplatsen är därför viktigt och påverkar även hur effektiv man känner sig. Det kan handla om arbetstider och hur man utför arbetet.

Publicerad 02 June 2010 03:00