Näsets by the Sea blandar och ger libanesisk och svensk husmanskost. 
Foto: Åsa Meierkord
Näsets by the Sea blandar och ger libanesisk och svensk husmanskost. Foto: Åsa Meierkord
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Ny krögare tar över vid havet


FALSTERBOKANALEN. Märta by the Sea har bytt namn till Näsets by the Sea. Krögaren Ali Zeineddine förnyar menyn försiktigt och erbjuder bland annat äkta libanesisk meze.

Ali Zeineddine har tidigare jobbat som kock på bland annat Radisson i Malmö, med catering i Köpenhamn och kommer senast från ett jobb som sous-chef på Casino Cosmopol i Malmö.

I somras föll han pladask för det lilla stället vid kanalen.

– Jag hjälpte Johannes (tidigare krögaren, redsanm,)ett par veckor och vi kom överens om att jag skulle ta över i år. Läget är fantastiskt och jag längtade efter att få vara min egen igen, säger Ali Zeineddine.

Han vill att Näsets by the Sea ska fortsätta kännas som hemma för Näsetborna, dock med ett par nya, spännande inslag.

– Jag har rötter i Libanon och den libanesiska maten är känd för sina färska och till stor del veganska meze. Det finns inte så mycket veganskt på Näset så det blir ett fint komplement.

I lunchbuffén kommer det bland annat att finnas bulgursallad, hommus, auberginröra, kryddad potatis och vindolmar.

– I sommar kommer vi att ha grillkvällar med både kött och veganska alternativ, säger Ali Zeineddine.

Det serveras brunch på söndagar, á la carte varje dag och måndag till fredag planeras det för något som Ali kallar för ”morgonfika”.

– Alla som promenerar i området kan komma in på kaffe och en croissant eller bröd med lite kallskuret till.


Publicerad: 26. april 2017 14:43
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Vellinge-Näset

Startsidan just nu