“Ester Karlsson med K”, ges ut på förlaget Bokfabriken. Foto: Erik Grönlund
“Ester Karlsson med K”, ges ut på förlaget Bokfabriken. Foto: Erik Grönlund
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Deckarduo beger sig till Lund för att lösa ny gåta – med ny huvudperson


FALSTERBO/LUND. Christina Olséni och Micke Hansen tar en avstickare från Falsterbo till Lund i pusseldeckaren ”Ester Karlsson med K”.

I våras släpptes ”Ryttaren”, den tredje boken i Mord i Falsterbo-serien. I oktober ger författarparet ut ”Ester Karlsson med K” som handlar om änkan Ester Karlsson, 78 år som bor tillsammans med kakaduan Roland i den välmående bostadsrättsföreningen Lärkan i Lund. Livet går sin gilla gång med dispyter om tvättstugan och den trasiga gallerhissen som de mest spännande inslagen i vardagen – fram till dagen då vaktmästaren hittas död i sitt vindsförråd. Polisen konstaterar snabbt att det rör sig om mord och Ester, som behöver fylla sina dagar, beslutar sig för att starta en egen utredning.

– Jag har ju pluggat i Lund och Micke är uppvuxen i Lund, så det kändes naturligt att låta boken utspela sig där, berättar Christina Olséni.

Duon har valt att förlägga handlingen till Lunds centrum och har ”lånat” ett hus på Sandgatan som har fått agera modell för bostadsrättsföreningen som Ester bor i.

– Det är roligt att ha en pensionär som huvudperson. Ester rör sig utanför ramarna, skäms inte för sig och har inga problem med att vara lite obekväm för andra, säger Christina Olséni.

Om det går som planerat kommer Ester Karlsson att återvända med en ny deckargåta.

– Men just nu skriver vi på den fjärde boken i Mord i Falsterbo-serien som släpps till våren


Publicerad: 09. oktober 2017 11:30
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Vellinge-Näset

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa