Årets dyraste villa finns i Falsterbo.

Årets dyraste villa finns i Falsterbo. Foto. Google maps

Så mycket gick Vellinges dyraste fastighet för 2018

Närhet till hav och storstad lockar

VELLINGE. Förra årets dyraste bostad i Vellinge har nu korats. Förstaplatsen gick till ett hus i Falsterbo som såldes för närmare 29,5 miljoner kronor.

Av
Emil Pettersson

Det står nu klart vilken som blev den dyraste bostadsförsäljningen i Vellinge under 2018. Ett hus på Södra Fågelsträcket 15 i Falsterbo såldes den 15 januari 2018 för 29 500 000 kronor. Tvåa och trea på listan hamnade ett hus på Bodarna 1 som såldes för 18,9 miljoner kronor och ett hus på Ljungsäterstigen 10 som såldes för 16,9 miljoner kronor.

Dyrast i Skåne blev en gård på Sankt Lars väg i Lund som såldes för ofattbara 40 miljoner kronor.

– Det är många gårdar med stora ytor och nära till en större stad - den dyraste gården ligger precis utanför Lund. Flera av objekten ligger dessutom väldigt fint vid vattnet och/eller i ett eftertraktat område som till exempel Falsterbo/Skanör eller professorstaden i Lund, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

För att kunna göra ett köp med dessa stora summor krävs ett stort kapital. Något som kanske inte är möjligt för de flesta.

– Köpare till den här typen av bostäder har en tjockare plånbok än gemene man, säger Matilda Adelborg.

När det gäller säljprognosen för lyxbostäder i Skåne 2019 är det kanske för tidigt att säga något konkret. Men det man däremot kan konstatera är att säljandet av sådana här hus och gårdar inte direkt växer på träd.

– Den här typen av lyxobjekt är ofta unika och något som sällan blir till salu. Jag är övertygad om att det kommer säljas lyxbostäder i Skåne även 2019 - men var priserna landar beror helt på vad som kommer ut på marknaden, säger Matilda Adelborg.

Publicerad 11 January 2019 09:00