Man anhållen misstänkt för mordförsök på kvinna

Polisen: "Vi har en del teorier"

MALMÖ/VELLINGE. Kvinnan kom in till akuten tidigt under måndagsmorgonen, med allvarliga skador på ena ögat. Två män greps och har nu anhållits misstänkta för bland annat mordförsök.

Det var vid 06.30 som kvinnan sökte vård på akuten i Malmö. Hon uppgav att hon skadats på en plats i Malmö, men polisen misstänkte omgående att så inte var fallet.

– Kvinnan uppgav att hon skadats någon gång under natten eller morgonen på i Malmö. När vi kontrollerade platsen och förhörde flera personer fann vi att hennes uppgifter inte var trovärdiga, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

I stället fattades misstankar om att brottet begåtts på en mindre ort i Vellinge kommun. Under tisdagen kunde två män, 37 respektive 39 år gripas och senare anhållas. 37-åringen misstänks för försök till mord medan den äldre mannen misstänks för skyddande av brottsling.

– Ett aktivt och mycket gott polisarbete ledde fram till gripandet, säger Nils Norling.

Hur gick det arbetet till?

– Vi har lyckats få information om männen och lyckats identifiera en rad adresser och fordon som kopplats samman med männen. Vi har en del teorier vad som ligger bakom, men några detaljer kring ärendet kan jag inte gå in på i nuläget.

Någon form av tillhygge misstänks ha använts i våldet mot kvinnan. Baserat på det våld hon utsatts för rubriceras händelsen som mordförsök. Avdelningen för brott i nära relation utreder händelsen.

Publicerad 28 February 2018 14:30

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag