Fler stödinsatser på kvinnojouren

SÖDERSLÄTT.

För Kvinnojouren Söderslätt har antalet stödinsatser ökat mycket sedan #metoo. Men nu börjar det plana ut, och kvinnojouren fortsätter sin utåtriktade verksamhet – inte minst den 8 mars.

Av
Emma Brännman

Kvinnojouren Söderslätt har haft mycket att göra sedan #metoo. Genom ett samarbete med polisen erbjuds den som anmäler våldtäkt, sexuella trakasserier och liknande att bli uppringda av någon från kvinnojouren.

– Antalet anmälningar har ökat mycket och vi har haft väldigt många samtal med utsatta kvinnor. Många har utsatts för flera år sedan och vågat anmäla nu. Det kan vara svårt att ge stöttning när det handlar om en våldtäkt som hände för så länge sedan, men det är viktigt att de känner att någon lyssnar, att de får berätta, säger Gunnel Nilsson.

Gunnel Nilsson tycker att den här typen av kampanjer är bra, för att belysa problemen i samhället. Trots ett ökat antal stödsamtal har kvinnojouren klarat sig med de resurser de har, och samtalen som direkt kan kopplas till #metoo har börjat mattas av.

Kvinnojouren Söderslätt (Svedala, Vellinge, Trelleborg) uppmärksammar Internationella kvinnodagen den 8 mars genom ett panelsamtal på Fryshuset i Trelleborg. De presenterar sin verksamhet, informerar om vad de gör och det ges tillfälle att ställa frågor.

För Kvinnojouren Söderslätt är den utåtriktade verksamheten viktig, och det är särskilt viktigt att synas den här dagen, tycker verksamhetschef Gunnel Nilsson.

– Det är många som vill att vi kommer ut och berättar om vår verksamhet. Närmast efter den 8 mars har vi föreläsningar inbokade hos Lions i Holmeja, Lotsen och PRO i Trelleborg. Så det är roligt, säger Gunnel Nilsson.

Föreläsningen på Fryshuset den 8 mars startar cirka kl 18.30.

Publicerad 27 February 2018 03:11

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag