*** VIKTIG INFO! Den misstänkte 38-åringen pixlad *** MALMÖ 2017-10-03 Den misstänkta anländer till häktningsförhandlingen i Malmö tingsrätt på tisdagsförmiddagen. Den 38-årige man som är misstänkt för en av de sex anlagda bränderna i Vellinge den senaste tiden nekar till brott. han mistänks för att ha tänt eld på flera ställen i ett flerbostadshus som håller på att byggas i Vellinge söder om Malmö. Huset ligger alldeles intill Lindesgården som brann ner förra veckan. Sammanlagt utreder polisen sex misstänkta mordbränder i Vellinge. Häktningsförhandlingen hålls bakom stängda dörrar. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

*** VIKTIG INFO! Den misstänkte 38-åringen pixlad *** MALMÖ 2017-10-03 Den misstänkta anländer till häktningsförhandlingen i Malmö tingsrätt på tisdagsförmiddagen. Den 38-årige man som är misstänkt för en av de sex anlagda bränderna i Vellinge den senaste tiden nekar till brott. han mistänks för att ha tänt eld på flera ställen i ett flerbostadshus som håller på att byggas i Vellinge söder om Malmö. Huset ligger alldeles intill Lindesgården som brann ner förra veckan. Sammanlagt utreder polisen sex misstänkta mordbränder i Vellinge. Häktningsförhandlingen hålls bakom stängda dörrar. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090 Foto: Ritzau Scanpix / Johan Karlsson

Mordbrännare döms till rättspsykiatrisk vård

Gjorde våldsamt motstånd i rättssalen

VELLINGE. Nattetid tog sig den 39-årige mannen in på en byggarbetsplats i Vellinge och anlade bränder på sex olika ställen. Nu döms han till rättspsykiatrisk vård.

Av
Magnus Wahlström

Malmö tingsrätten har dömt en 39-årig man till rättspsykiatrisk vård för mordbrand, uppger Kvällsposten. Mannen ska den 29 september ifjol ha anlagt bränder på sex olika platser på en byggarbetsplats i Vellinge. Därefter ska mannen ha påträffats av en väktare när han stod och övervakade brandhärdarna. Greps gjorde han däremot inte förrän senare samma dag.

I bevisningen har bland annat väktarens iakttagelser, övervakningsfilmer och andra vittnesuppgifter åberopats.

Strax innan jul beslutades att mannen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Undersökningen är nu avslutad och bedömningen är att mannen har en allvarlig psykisk störning och att risken är hög att mannen begår nya brott. Således döms han till rättspsykiatrisk vård med en särskild utskrivningsprövning. Han kommer att sitta häktad till dess att vården påbörjas.

Mannen åtalades även för olaga intrång, men frikändes på den åtalspunkten. Han har under hela tiden förnekat brott.

Kvällsposten uppger även att mannen vid de avslutande förhandlingarna under fredagen ska ha gjort våldsamt motstånd mot poliser som närvarade i rättssalen.

Publicerad 09 February 2018 00:00