Ung man påhoppad av gäng – fick näsan bruten

Kunde själv ta sig till akuten

VELLINGE. En ung man utsattes för ett rånförsök i Vellinge på onsdagskvällen. Uppemot åtta personer ska ha attackerat honom.

– Han fick näsan bruten, säger Stephan Söderholm.

Rånförsöket inträffade vid 21.30-tiden. Enligt anmälan var mellan sju och åtta män i 17-20-årsåldern inblandnade i misshandeln. Gänget ska även ha försökt att komma över mannens plånbok och mobiltelefon.

– Men de fick inte med sig något, säger Stephan Söderholm.

Förutom frakturen i näsan skadades mannen ovanför höger öga. Efter händelsen tog han sig in till akuten i Malmö för att får vård.

Händelsen rubriceras som misshandel och försök till rån. Ingen är ännu gripen.

Publicerad 08 February 2018 00:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag

Kommunen har inte ändrat hållning

VELLINGE. Riksdagen beslutade om ett tillfälligt kommunbidrag på 390 miljoner kronor för år 2017 samt 195 miljoner kronor för år 2018 i syfte att möjliggöra för kommuner att låta ensamkommande, asylsökande ungdomar som fyller 18 år bo kvar i kommunen.

Sent i december hade kommunstyrelsen ett extrainsatt sammanträde för att besluta vad kommunen ska göra med detta tillfälliga kommunbidraget som för Vellinge kommuns del handlar om totalt 910 669 kronor. Kommunstyrelsen beslutade då att bidraget ska användas till kommunens övergripande integrations- och etableringsarbete och inte till den aktuella gruppen.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Nya Listan röstade emot det föreslagna beslutet och hade ett gemensamt yrkande, att bidraget skulle göras tillgängligt för ideella föreningar som arbetar med stöd för ensamkommande asylsökande över 18 år.

Efter votering blev rösterna 8-5 eftersom Moderaterna och Sverigedemokraterna röstade för det beslutade förslaget.

– Vi vill lägga resurserna på det som är vårt åtagande och inte på det som är en annan myndighets jobb. Men om lagstiftningen ändrar sig, så följer vi naturligtvis den, säger Anna Mannfalk, (M), ordförande i omsorgsnämnden.