Veckans fråga:

När kan du tänka dig att gå i pension?

ENKÄT. Regeringen vill höja tidigaste pensionsåldern från 61 till 63 år. Och förlänga lagen om anställningsskydd till 69 år. Vad tycker du om det?

Ulf Lundberg
– Jag kan tänka mig att jobba tio år till. Då är jag 65. Jag tror det passar vissa yrken att höja pensionsåldern, men inte alla. Jag jobbar på GB och det är många tunga lyft, det börjar kännas i kroppen.

Ulf Lundberg – Jag kan tänka mig att jobba tio år till. Då är jag 65. Jag tror det passar vissa yrken att höja pensionsåldern, men inte alla. Jag jobbar på GB och det är många tunga lyft, det börjar kännas i kroppen.

Emilia Strömqvist
– Jag vill jobba så länge som möjligt, så länge jag är frisk och kry. Jag vet inte vad jag tycker om att ändra pensionsåldern, jag är under 18 och går fortfarande i skolan.

Emilia Strömqvist – Jag vill jobba så länge som möjligt, så länge jag är frisk och kry. Jag vet inte vad jag tycker om att ändra pensionsåldern, jag är under 18 och går fortfarande i skolan.

Emebet Alem Weldas
– Jag pratar inte så bra svenska men jag vill jobba länge, tills jag är 70 år eller 100. Jag vill jobba med att städa eller hjälpa till i kök

Emebet Alem Weldas – Jag pratar inte så bra svenska men jag vill jobba länge, tills jag är 70 år eller 100. Jag vill jobba med att städa eller hjälpa till i kök

Publicerad 11 November 2017 09:00