Publicerade bild på dottern efter smitningsolycka

Mamman vill visa konsekvenserna: "Folk kör som galningar"

HÖLLVIKEN. I söndags blev en 17-årig flicka påkörd av en bil i Höllviken och fick föras till sjukhus. Föraren avvek från platsen. Efter det inträffade valde mamman Alexandra Hurtig att lägga ut en bild på dottern i sociala medier.

– Jag la ut bilden för att visa vilka konsekvenser det kan ge, säger hon.

Alexandra Hurtigs dotter var ute på en joggingrunda när hon blev påkörd av en bil på Collins väg. Hon flög upp på motorhuven och sedan ner i gatan. 

Alexandra lade ut en bild på Facebook av sin dotter, fastspänd på traumabåren med sladdar och ställningar överallt. Väldigt många reagerade på bilden och fler har berättat om olyckor med bilister som kör alldeles för fort och sedan smiter från olycksplatsen.

– Vi måste börja uppmärksamma det här problemet. Folk kör som galningar. Jag och många med mig har bara gått och väntat på att något ska hemskt ska hända. Nu hände det min dotter, säger Alexandra Hurtig.

Hon tycker det är fruktansvärt att bilföraren inte stannade kvar.

–  Bilföraren, en ung kvinna, vevar ner rutan och frågar hur det gick. Min dotter, som sitter på huk och är i chock, svarar att hon inte riktigt vet. Då vevar kvinnan upp rutan och säger att det ser ut som om det gick bra och att hon inte har tid att stanna. Min dotter ringer mig och jag kör in till sjukhuset.

Inne på sjukhuset frågar personalen om händelsen har polisanmälts och eftersom Alexandra och hennes dotter inte har hunnit göra det, kommer polis till sjukhuset för att ta upp en anmälan.

Dottern hade änglavakt.

– Min dotter hade inga inre blödningar vad man kan se nu, men vi måste vara uppmärksamma under den närmaste tiden. Hon har fått hjärnskakning, är blåslagen och har oerhört ont i magen efter smällen, säger Alexandra Hurtig som hoppas att bilister tänker en extra gång efter att ha fått ta del av det som hände hennes dotter.

Trafikbrotten ökar

Under perioden januari-september 2016 anmäldes 90 trafikbrott till polisen i Vellinge kommun. Det visar siffror från Brottsförebyggande rådet (Brå). 
Samma period i år har 128 brott anmälts.

 

Publicerad 09 November 2017 10:28