Kevin är klar för kval:

Fick Idol-juryn på fall

"Det känns så skönt att kunna prata om det nu"

Av
Julia Pileby

Julia Pileby

VELLINGE. Det tog inte lång tid att övertyga Anders Bagge i juryrummet. ”Jag är helt såld”, utbrast han och Kevin Olsson från Vellinge skickades till slutaudition i Stockholm. Där rörde han Kishti Tomita till tårar med sin solosång. På torsdag ska han övertyga det svenska folket att han är årets idol.

Kevin Olsson har ägnat sig åt musik länge. Och han har alltid vetat att han velat hålla på med musik. Men att söka till Idol var ingen självklarhet.

– 2015 blev jag tillfrågad om jag ville vara med. Det var en i produktionen som hade sett mig uppträda. Men jag kände att jag inte riktigt vågade, man kan ju bli rätt hårt bedömd. Jag tänkte att jag skulle gå ut gymnasiet först, och sen känna efter, berättar Kevin Olsson.

Idag är han 20 år. Och kvällen innan audition i Malmö hölls bestämde han och en kompis att de skulle åka dit.

– Det kändes som en bra inställning till det hela, att vi liksom inte tog det på för stort allvar.

Efter att först ha sjungit för en annan jury gick han vidare till den riktiga Idoljuryn med Anders Bagge, Kishti Tomita, Nikki Amini och Alexander Kronlund.

Där fick han snabbt positiv respons och en guldbiljett som tog honom till slutaudition i Stockholm.

– Det var väldigt påfrestande, rent psykiskt. Mycket väntan. Det är ju så många som ska sjunga och så ska allt spelas in. Jag fokuserade. Försökte hålla rösten och energin uppe. Det var jävligt svårt. Men det var också väldigt roligt. Man förstår nu hur otroligt svårt det är. Folk som verkligen kunde sjunga åkte ut på grund av att det är svårt att hålla energin uppe under den där veckan.

Men Kevin Olsson klarade det.

– Det känns så skönt att kunna prata om det nu. Jag har ju fått hålla tyst om hur det gick sedan i maj. Men jag har rösten på min sida. Jag vet hur jag ska göra för att få det att funka, jag vet vad jag är kapabel till. Nu siktar han på att bli en av de utvalda som får tävla Idol under hösten.

– Nu gäller det bara att prestera. Men jag har fått så mycket stöd från alla. Jättemycket respons, även från folk jag inte känner. Det känns otroligt bra inför kvalveckan.

Kevin Olsson är uppväxt i Vellinge. Där både bor och jobbar han fortfarande.

– Uppväxten i  Vellinge var bra när jag var liten, då var man så obrydd om allt. Men högstadiet var tuffare. Det fanns en hel del homofobi och vänskaper försvann. Men jag har haft fina vänner också. Gymnasiet valde jag att gå i Malmö. Jag ville komma bort och se om folk var öppnare på andra ställen, och där blev det mycket bättre.

I Idol har han mött många människor som han kommit nära.

– Vi är som en stor familj nu. Det känns så konstigt att vi ska tävla mot varandra.

Kevin Olsson väljer medvetet att inte ha för långtgående mål, han tar det bit för bit.

– Jag vill först och främst gå så långt som möjligt i Idol. Det gäller att jag sätter låten på kvalveckan och vågar visa vem jag är för svenska folket. Och så vill jag dra in lite mer soul i popmusiken. Jag vill bidra med mer känsla och mening i låtar och göra musik som kan läka och få människor att förstå sina känslor mer. Jag vill göra något nytt.

Publicerad 18 September 2017 10:45

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag