Närbutiken i Östra Grevie öppen igen

Av
John Nordh

John Nordh

ÖSTRA GREVIE. Östra Grevie har fått en närbutik igen. Förra veckan öppnade de nya ägarna Bahaa Roubai och Israa El-kazemi upp verksamheten efter åtta månaders stängning.

Det var i december förra året som butiken slog igen. Bahaa Roubai och hustrun Israa El-kazemi hade då ett annat företag i byn och varje gång de behövde något var de tvungna att köra in till Vellinge för att köpa det.

– Vi tyckte det var synd att den var stängd, säger Bahaa Roubai.

De bestämde sig för att satsa och nu har butiken varit öppen i lite mer än en vecka. Bahaa berättar att de har fått stort stöd av Östra Grevieborna.

– Ja verkligen. De är jätteglada. Det känns som att vi har kunnat hjälpa till på något sätt genom detta. Behovet är stort av en butik i området, inte bara i Östra Grevie. Folk från andra byar kör hit för att handla, säger han.

Vårt samtal avbryts av att Bahaa ursäktar sig.

– Det är en kund i kassan, vänta lite.

När han kommer tillbaka till telefonen berättar han att de har valt satsa på ”lite av allt”. Det innefattar bland annat godis, mat, mjölk, grönsaker, hundmat och kattmat.

– Kunderna ger oss nya idéer på vad vi ska köpa in och jag uppmanar dem att säga till om något fattas så att vi kan försöka ta in det, säger Bahaa.

– Håll kvar, en ny kund står i kassan, fortsätter han.

Så länge vädret är fint kommer de nya butiksägarna hålla i loppis varje lördag i en garagebyggnad bredvid affären.

– Folk kan få sälja sina saker där helt gratis, säger Bahaa Roubai när han kommer tillbaka i luren.

Butiken har öppet varje vardag från klockan 7 på morgonen till 20 på kvällen. På lördagar är det klockan 8 till 20 som gäller och söndagar klockan 8 till 18.

– Nu måste jag lägga på. Det är väldigt många kunder här nu, säger Bahaa Roubai.

Publicerad 09 August 2017 14:15

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag