Cirkel för yngre damer firar 70 år

I höst tar Camilla Glantz över ordförandeposten för Ladies Circle 94

HÖLLVIKEN/VELLINGE. Var kan kvinnor mellan 18 och 45 vidga sina vyer och både ge och få stöd av andra kvinnor? Ett ställe är Ladies Circle som firar 70 år i år.
– Det var en kund som tipsade mig att komma och gästa ett möte och jag kände direkt att det var något jag ville fortsätta med, säger Camilla Glantz.

Hon gästade Ladies Circle Höllviken för första gången för cirka tre år sedan, blev rekommenderad som medlem och har nu varit med sedan 1,5 år. I höst tar hon över ordförandeskapet.
– I Ladies Circle får man nya erfarenheter och vänskaper som man inte hade fått annars. Vi är olika men drivs allihop av att uppleva nya saker, få nya insikter och stötta varandra.
Klubben träffas varannan vecka och kan då antingen göra ett besök på ett företag, besöka en verksamhet som de är intresserade av eller göra något konkret som träna ihop. Varje år gemnomför också varje Ladies Circle-klubb ett projekt för att samla pengar till ett välgörande ändamål.
– I år anordnade vi en stor föreläsningsdag och vi fick in över 30 000 kronor. Att genomföra projekt som man vet gör nytta känns väldigt bra, berättar Camilla Glanz.

Nyligen hamnade Vellinge på andra plats bland Skånes kommuner när det gäller kvinnliga företagsledare vilka utgör 19, 4 procent i kommunen.
Att kommunen har flera olika kvinnoföreningar och ett företagarnätverk för kvinnor, tror Camilla Glantz till viss del kan vara förklaringen till placeringen.
– För att driva företag måste man ha självförtroende och ibland kan det vara skönt att få hjälp med det av personer som har varit med om liknande situation. I ladies Circle har vi till exempel ett inslag som heter ”Tre minuter” där en medlem får berätta vad som helst på tre minuter för oss andra. Att ta plats och bli lyssnad på är viktigt. Vi har tystnadsplikt i klubben.Camilla Glantz

Bor: Höllviken.
Gör: Driver egna företaget ByGlantz med inriktningen marknadsförning, event och mässor.
Familj: Make, en son på 19 år, en son på 13 år och en bonusson på 6 år.
Det här visste ni inte om Camilla: ”Jag har jobbat som lindansare. Jag dansade balett i många år som barn och blev tillfrågad av en cirkusdirektör om jag inte ville gå på lina. Det ville jag, så det jobbade jag med det ett par somrar i Folkets park i Malmö”.
Ladies Circle:
Förening för unga kvinnor upp till 45 år. I Sverige startades den första klubben 1947. Nu finns det drygt 1650 medlemmar i 149 klubbar. Vellinge var den 94:e klubben som startades, därav namnet.
Internationellt finns det strax över 13 000 medlemmar fördelade på 36 länder.
Mottot är ”Friendship and service” och målsättningen är att vidga intressesfärer öka förståelse för andra människors åsikter och levnadsvillkor, samt medverka till internationell förståelse och vänskap.

Publicerad 18 June 2017 07:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag