Nu hörs de ungas röster bättre

Höllvikens IBF har startat ungdomsråd

HÖLLVIKEN. Nu ska de unga i Höllvikens innebandyförening få större insikt i samt kunna påverka klubbens verksamhet mer. Nyligen hade föreninges nya ungdomsråd sitt första möte.
För en tid sedan startade Höllvikens boxningsklubben en ungdomsstyrelse och nu har Höllvikens innebandyförening ett ungdomsråd.

Rådet består av sju ungdomar som alla spelar i ett lag i föreningen. De flesta är också tränare för yngre lag.
– Det är ju vi som har kontakten med de yngre i föreningen. Många av de som spelar vet vilka vi är, men inte vilka de i styrelsen är. Det är kanske lättare att framföra synpunkter till oss, säger Linnea Brynell, som spelar i damlaget och är tränare för flickor 01-03.
Genom ungdomsrådet får också de olika ungdomslagen bättre koll på varandra.
– Nu får man reda på vad de andra laget gör och vad de har på gång, det gör att vi får en bättre gemenskap, säger Kasper Johansson, spelare i P-03 och tränare för P10.

Just gemenskapen mellan de olika ungdomslagen är något som ungdomsrådet gärna vill fokusera på.
– Det betyder jättemycket att lära känna varandra och peppa varandra. Till exempel kunde vi bli bättre med att få ut information om varandras matcher. Då hade man vetat var och när de spelas, om man vill komma och stötta, säger Sara Fogelström som spelar i F04-05.
En annan sak som de kan tänka sig att försöka utveckla är läxläsningen.
– Det finns många som inte kan komma på träning för att det inte funkar med läxläsning. Om det finns möjlighet att få hjälp en timme innan träning så hade det gjort det lite lättare att få ihop, säger Linnea Brynell.
Alla är överens om att det redan är mycket fokus på ungdomarna i föreningen och arrangemang som till exempel Summercamp har utvecklats väldigt mycket de senaste åren.
– Men nu blir det med ännu tydligare vinkel från oss, säger Kasper Johannesson.

Publicerad 11 June 2017 08:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag