Medan du höll helg...

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

SYDSVERIGE. Helgen har varit ovanligt stökig med bland annat ett mord och ett mordförsök. Lokaltidningen hjälper dig att hänga med!
SÖNDAG.
22.53: På Svenshögsvägen i Lund står ett sophus i lågor. Räddningstjänst och polis åker till platsen.
22.43: En man blir rånad på Erikslust i Malmö. Chockad går han hem och ringer polisen först 20 minuter efter rånet. Polis håller förhör i mannens hem.
18.47: Matlagningen misslyckades totalt. Därför fick räddningstjänsten rycka ut till Syster Jennys väg i Trelleborg, där de fick vädra ut en lägenhet.
18.02: En kvinna på södra Sofielund i Malmö förs med ambulans till sjukhus efter att ha blivit misshandlad av sin sambo. Han grips av en polispatrull.
16.26: Den gamla damen var hemma när en tjuv trängde in i bostaden och bland annat slet av henne ett halsband. Händelsen inträffade i Södra Sandby.
12.09: Villaägarna kom hem och upptäckte att de haft inbrott i villan i Oxie. Bland annat har vitvaror stulits.
10.13: Krogägaren är och inspekterar inbrottet på Mariedalsvägen i Malmö, när tjuvarna plötsligt kommer tillbaka. De hotar honom och tar sprit, vilket gör att brottet rubriceras som rån.
02.55: Både Cirkle K och McDonalds i Lomma drabbas av ett rån. Strax efteråt stoppas en bil i Arlöv och tre personer grips.
LÖRDAG:
19.38: Kvinnan går på Fågelbacksvägen i Malmö, när en moped kör upp bredvid henne. De rycker av henne halsbandet och hon får hjälp av en privatperson att larma polisen.
18.26: Kvinnan släpper in en man som säger att han ska kontrollera hennes tv i Lilla Råby. Det visar sig snart att han är en tjuv.
07.02: En man hittas mördad i ett friluftsområde på Drottninghög i Helsingborg.
Det är ännu oklart vad motivet är, men enheten för grova brott håller i utredningen.
FREDAG:
18.12: En man skjuts med flera skott på Sörbäcksgatan i Malmö. Han klarar sig utan allvarliga skador, men händelsen rubriceras som mordförsök.
 

Publicerad 15 May 2017 03:32

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag