Fabian vill göra en skillnad

HÖLLVIKEN. Han spelade ishockey och studerade religion och politik i USA. Till sist tog samhällsintresset över. Nu satsar Fabian Sivert på att ta sig in i kommunfullmäktige för Kristdemokraterna.

Han började spela ishockey i Malmö som 11-åring och efter att ha gått idrottsgymnasiet, flyttade han till Boston i USA för att spela till sig en plats som målvakt i ett collegehockeylag, vilket också lyckades.
– Jag spelade i både Minnesota och Wisconsin, berättar Fabian Sivert.

Parallellt med hockeykarriären studerade han även religion och politik. Han skrev en examensuppgift om högerradikala partier och om på vilket sätt Sverigedemokraterna anpassar sina tal efter vilken typ av publik de talar till. I höst kommer han att forska på univeristetet i Oxford på samma tema, men undersöka om det finns antydningar att alla högerradikala partier i Skandinavien använder sig av samma metod.
– Det som gör det akademiska intressant är just när man kan ta användning av det i verkligheten. Det är därför jag vill jobba politiskt, det är så man kan åstadkomma en förändring till något bättre, säger Fabian Sivert.

Han har alltid sett sig själv på den borgerliga flanken och efter att noga ha studerat de partipolitiska alternativen i Sverige, stod det självklart för honom att engagera sig i Kristdemokraterna.
– Familjen är grundstenen för samhället. Hur den familjen ser ut är upp till var och en. Det är inte politikens uppgift att definiera kärleksförhållanden eller familjekonstellationer, men att underlätta för dem.
Målet för Fabian Sivert är att Kristdemokraterna, som åkte ur kommunfullmäktige i valet 2014, ska ta ett par mandat i kommunvalet nästa år.
– Partiet har behövt en föryngring och nystart här nere. Och Vellinge behöver en ny våg att positiv borgerlighet. Vi behöver jobba proaktivt och inte reaktivt. Personligt
Personligt

Namn: Fabian Sivert.
Ålder: 25 år.
Bor: Höllviken.
Familj: Mamma Birgitta, pappa Stefan och lillasyster Filippa.
Gör: ”Just nu är jag lärarvikarie i no och matematik på Ljungenskolan, i höst kommer jag att forska i Oxford. IOxford har terminen bara åtta veckor, så det kommer att gå att kombinera med ett politiskt uppdrag i Vellinge”.
Lyssnar på: ”Om jag pluggar lyssnar jag på klassisk musik, tränar jag så blir det ofta hip-hop och annars brukar jag lyssna på Spotifys top 50. Sedan älskar jag också countrymusik.”.
Senast lästa bok: ”Freakonomics - en vildsint ekonom förklarar det moderna livets gåtor” av Steven D Levitt, Stephen J Dubner”.
Det här visste ni inte om Fabian: ”Jag brukar klä mig ganska konservativt, men har alltid roliga strumpor på mig – happy socks. Kul att se hur folk reagerar när de upptäckter dem.
Största politiska förebild: ”Abraham Lincoln. Han var en otrolig talare och slogs för det han trodde på”.

Publicerad 11 May 2017 07:00

Lokaltidningen Vellinges nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag